Etter Kampen: Kvik 2 - Byneset

Close but no cigar. Kvik 2 ble kneppe for sterke i kvartfinalen når vår OBOS-drøm ble knust

KVIK 2 - BYNESET

5 - 2 E.E.O
( 2 - 2 )

0 - 1  Bendik Hellstrøm (Pål Nessjøen) 33'
1 - 1 Kvik 43'
1 - 2 Thomas Arnesen (Bendik Hellstrøm) 52'
2 - 2 Kvik 74'
3 - 2 Kvik (straffespark) 103'
4 - 2 Kvik 115'
5 - 2 Kvik 120
'


Bytter:

Bjarte Skarsvåg inn for Jonas Dretvik 37'
Kristoffer Lie inn for Robin Leren 46'
Abel Araya inn for Bjarte Skarsvåg 76'
Bjarte Skarsvåg inn for Espen Jacobsen 81'
Børge Almås inn for Tormod Østerås 100'
Robin Leren inn for Bjarte Skarsvåg 106'
Bjarte Skarsvåg inn for Jim Kristiansen 119'

Da var det på tide å legge bort serien og "alvoret" for en kveld. Cupkveld og flomlyskamp på flotte Rosenborgbanen mot kvalitetmotstand sto for tur. Det er ikke akkurat Champions League, men kanskje det nærmeste man kommer i 5.divisjon.

Sist vi gjestet Rosenborgbanen var nest siste serierunde i 2016 i 4.divisjon og den gang sikret Kviks førstelag seg avdelingsseieren etter å ha vunnet meget fortjent 3-0. For andre gang på rad gikk de ubeseiret gjennom en 4.divisjonssesong og begge gangene så var det vi som var nærmest å nekte de akkurat det. Mange husker nok den legendariske kampen på Stormyra sommeren 2014. "Fesken" mot Bjørn Hansen på sidelinja i hver sin tekniske sone. Temperaturen var nok høyere på linja enn i været og på banen ledet vi 3-0 ut i andre omgang etter en målløs første omgang. Det sto seg til det var et lite timinutt igjen av oppgjøret, så raknet det fullstendig. I løpet av få minutter var 3-0 endret til 3-5. En kamp det snakkes om enda i trøndersk breddefotball.

I Juni 2016 på Byneset, men Rye og kunstgresset denne gang, så gjestet avdelingsleder Kvik oss igjen. Robin Hybertsens frisparkperle ble kvittert ut av lynvingen Ole Stegaviks utligning et kvarter før slutt. Helt på tampen jaget Glenn Angell en slapp pasning tilbake mot keeper fra backen til Kvik. Glenn kom helt opp i keeper som måket ballen rett i kroppen på vår mann. Ballen landet flott inne på 5 meter og Glenn dyttet ballen inn i tomt mål. Kampleder med god hjelp av en linjedommer klarte bragden å annulere målet for hands. Hvordan de klarte det er fortsatt et av Ryes store mysterier. Han ville i alle fall ikke svare på det etter kampen for å si det mildt og dermed så vant vi ikke den gang heller.

Men nok historie om møter med Kvik. Det ble jo spilt en ny kamp denne kvelden og nok en gang så ble det en kamp man vil huske i lengre tid, i alle fall for oss fra Byneset.
Oppvarminga ble gjort med AC/DCs High Voltage-album i CD-spilleren og Bon Scotts stemme runget ut over idrettsanlegget. I antall desibel så kunne det nok ikke matche festivitasen i nabolaget i helga men underholdningsverdien kunne forhåpentligvis nå samme høyder.

Kvik kom best i gang og allerede etter et par minutter kom kveldens første stolpetreff. Det skulle bli fem av de i løpet av matchen, 3-2 i favør Kvik.
Et skudd fra distanse som Holen fikk hånda på før tverrliggeren ble kvalitetstestet.
Det første kvarteret var Kvik litt hvassere enn oss og noen småfarligheter fikk de uten at Holen måtte svette alt for mye. Men så var det plutselig vi som fikk en kjempesjanse når Arnesen ble spilt gjennom av Jonas. Keeperen fikk vist seg frem for første gang og besto den testen på en fin måte. Fikk slengt ut en fot på avslutninga fra 13-14 meter og fikk noen knotter på. En benparade er alltid et flott skue!

Nå skulle vi gradvis komme oss mer og mer inn i oppgjøret og Kvikgutta ble merkbart mer og mer frustrerte ettersom målene uteble. For de hadde defintivt sjansene før vi bekket halvtimen. To turer alene med Holen og sitt andre stolpetreff hadde blitt protokollført, men så kom det en Bynesetperiode det luktet svidd av.
Arnesen skulle få sjansene sine og etter 31 minutter så fikk han i tillegg en dobbelsjanse. Alene med Kviks keeper og velger kraft foran plassering. Banket ballen rett i keeper men returen kunne fort ha endt med en enkel tap-in på åpent mål, men da dukket det opp en forsvarer med skostørrelse 53 og fikk en skotupp på ballen foran Arnesens litt mindre fot. Men minuttet etterpå smalt det!

Vi hadde fått et frispark på midtbanen og flyttet opp alt som kan duellere og skåre mål. Ballen ble oppskriftsmessig sendt via luftveien inn i sekstenmeteren og traff Påls panne. En stuss videre og ei skrekkelig linje/offsidefelle fra hjemmelaget senere så var Bendik plutselig mutters alene med keeper på 5 meter. Eneste som sto i veien for skåring da var de ihjelteipa skoene han drasser rundt med, men de holdt akkurat denne gangen også og en enkel tupp på ballen var nok til å overliste keeper. 0-1 på Rosenborg!

De neste ti er jevne og begge lag har småfarligher mot motstanders mål men det så ut som vi skulle klare å gå inn til pause med den knappe ledelsen vi hadde tilegnet oss. Men så rullet Kviklokomotivet opp på venstre ett par minutter før hvilen. Et lavt innlegg på nærmeste stolpe og spissen av femmeteren. En fin styring på førstetouch av angriperen i blå og hvite striper og Holen var sjanseløs. Pent utført.

Dermed var det halvtid og begge lag hadde nok godt av en liten pust i bakken. Hjemmelagets helg besto av tøff bortekamp mot Selbu med liten tropp og en lagsfest som sikkert ikke var over før sola hadde stått opp igjen på morningen. Vi hadde en litt begrenset tropp med oss så det var viktig å få hvilt så mye som mulig i pausen og klar beskjed fra trener at vi sitter i garderoben helt til dommertrioen kommer å drar oss ut av den.

Men vi hadde jo tatt turen til Kvik (og Tronds) lekegrind for å vinne og avansere i verdens mest betydningsfulle turnering, OBOS-cup. For å vinne så må man skåre flere mål enn motstander og det var ikke noen gode grunner til å ikke gå opp i ledelsa igjen i starten av 2. omgang. Bendik er ikke bare en målsnik, han er også en playmaker. Fin pasning til arbeidsjernet Arnesen som lå å lusket. Den høyrebeinte spissen hadde misbrukt sine sjanser med godfoten i denne kampen så da var det på tide å slippe til venstra. Et nydelig treff fra 16 meter i bue over keeper før den duppet inn i vinkelen og 1-2 bare 7 minutter ut i omgangen!

Det neste kvarteret har vi god kontroll på et mer og mer frustrert og hissig hjemmelag. Det var vi som hadde sjansene og vi som lå to stolpetreff bak til pause utlignet plutselig den stastistikken. Arnesen først med en curl mot lengstre stolpe før Kris lurte ei pen avslutning fra seksten i motsatt stolpe. I tillegg hadde vi flere farligheter og i dette tidsrommet kunne vi fort ha avgjort matchen. Men så våknet Kvik igjen når de så opp på stadionuret at de var 20 minutter fra å være utslått av denne praktfulle cupen og kampen jevnet seg ut igjen. Og vi skulle få svi for å ikke ha satt sjansene våre kvarertet før slutt.

Vi ble plutselig fryktelig lave og det var som om det var powerplay mot boksen vår. Vi rygget helt hjem til eget mål og til slutt så fikk de satt opp et skudd fra 16 meter. Vi prøvde febrilsk å få inn en blokk men skaden hadde allerede skjedd. Holen fikk hånda på, men skuddet var såpass godt at det var til ingen nytte. Ballen lurte seg inn ved stolpen og da var vi like langt igjen og momentumet i kampen hadde snudd. For ut den ordinære tiden så var det stortsett Kvik det handlet om, men de skapte ikke noe spesielt før i det 89. minuttet da de fikk muligheten alene med Holen igjen. Hedmarkingen ble ei enkel rundingsbøye men Kvik var mer interessert i å avgjøre stolpetreffkonkurransen enn selve kampen og dermed slapp vi med skrekken denne gangen. På overtid fikk de en ny sjanse alene med Holen, men denne gangen reddet sisteskansen og da var det duket for ekstraomganger!

Hvem i kretsen som har funnet på at det skal spilles cup med muligheter for en ekstra halvtime i en allerede tettpakket septembermåned vet ikke jeg, men at breddefotballspillere på nivå 6 skal ha fysikk til akkurat det er det ingen grunn til å tro. Begge lag hadde nok takket pent ja til å gå rett i straffekonk, men vi måtte vel spille videre utover kvelden. Heldigvis var kaffekanna til Kvikveteranen i kiosken godt oppfylt for klokka begynte å nærme seg leggetid.

Kvikgutta er litt yngre enn våre og lå nok i dyp søvn på morningen når våre godt voksne var oppe med bleieskift og mating, så tendensen fra det siste kvarteret fortsatte utover ekstraomgangene. Ekstraomganger betyr jo også byttebonanza hvor de 11 med mest lungekapasitet og minst stive bein til ei hver tid var på for hvert lag.
Tok nesten ti minutter før sjansen virkelig bydde seg og det var selvfølgelig hjemmelaget som fikk den. Holen i Bynesetmålet hadde vært ei nøtt for flere av Kvikgutta denne kvelden og vår mann hadde plukket opp ett eller annet fra mannen på motsatt side for når Kvik kom seg fri inne i 16 så disket han fram med en fotparade i samme stil som Kvikkeeperen tidligere i kampen!
Men så faller på mange måter avgjørelsen.

Bendik ble vendt bort like utenfor seksten og endte med å felle motspilleren på linja. Om det var bittelitt innenfor eller bittelitt utenfor har dommeren og unge herr Hellstrøm litt forskjellig syn på, men det kun en av de som har stemmerett i den saken og da ble det blåst straffe til Kvik i det 102. minuttet!
Fra krittmerket var Kviks mann sikker som banken og la ballen rolig ned i det hjørne Holen ikke valgte. 3-2...

Nå ble det tungt og totalt utslitte grønntrøyer prøvde det de klarte for å få dette til en straffekonkurranse. Jo lenger ut i ekstraomgangene vi kom, jo mer sliten ble vi og mer sjanser måtte vi ta og de siste fem minuttene så kontrer de inn to mål i det bakrommet vi nesten var nødt til å gi bort. Og da er det ikke vi som skal til semifinale denne gang, men Kvik 2.

Ingenting å si på innsatsen vår i alle fall. Kvik 2 ligger å vaker i toppen av ei kruttsterk 5. divisjonsavdeling mens vi nå ligger på nedrykk i en helt gjennomsnittlig avdeling. Kvalitetsmessig denne sesongen så skulle dette blitt en svært enkel hjemmeseier, men fotballkamper skal alltid spilles og vi kan jo gjenta den gode gamle "cup er cup". Vi drar nok fordel av Selbukampen til Kvik kun to døgn i forkant og de kan nok lese tabeller de også. Så det kan vel tenkes at det hadde sneket seg inn en ørliten undervurdering i bakhodene deres og når sjansene ikke sitter innledningsvis for vertskapet så skaper det frustrasjon også. Hadde vi fått en tidlig i sekken så hadde kanskje kampen blitt seende litt annerledes ut. Men litt flaks er det lov til å ha og vi ble bedre og bedre utover i kampen. Vi har jo evnen til å matche alle lag kvalitetmessig. Har fortsatt til gode å bli rundspilt i 2019-sesongen og er kanskje det laget i 5.divisjon med mest uforløst potensial. Og i en peiode i 2.omgang så er det jo Kvik som har flaksa med seg når vi var nære ved å punktere kampen. Kampen kunne bikket den ene eller andre veien, at den til slutt går i hjemmelagets favør er det ingenting å si på.

Dermed gratulerer vi Kvik med avansementet og ønsker de lykke til videre med sesongen i både serie og ikke minst OBOS-cupen.

For vår del så venter Trønder-Lyn til seriekamp allerede på torsdag. Så nå må det hviles godt for det blir en vanskelig bortekamp. Vi har tapt 5 av 5 mot Trønder-Lyn i nyere tid og er på jakt etter en seier. Mye mer om den kampen i "Før Kampen" som bokstavelig talt er like rundt hjørne.
Støren spilte mot KIL/Hemne 2 samtidig som vi møtte Kvik 2 og etter ei overtidsskåring så vant Støren den kampen og dermed er vi som tidligere meldt ned på nedrykk med en kamp mindre spilt. Så nå skal ermene brettes opp så langt det går og det er knappe to uker til Støren gjester Rye. September er en travel måned. Det er eksamen. Det er nå det gjelder. Heng på, støtt oss så skal vi forhåpentligvis klare dette i år også!

Takk for nå og så er vi straks tilbake med mer jounalistikk.

FØLG OSS GJERNE PÅ FACEBOOK

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift